2024. Július. 12. Péntek,    19:32:41    Izabella,Dalma

Busz bérlés:

A dijszámitás alapja:

A kiindulási és a célállomás közötti pontos kilométer,amely a tachográf által mért kilométer. A telephelyről ki-be állásra 15-15km számitunk fel,óradijas fuvarnál 30-30perc! Minimális teljesitmény óradij esetén 4 óra egy vagy több napos program esetén 250 km/nap! A program tervezésénél kérjük vegye figyelembe a vezetési időt,illetve a pihenő időt az AETR szabályai szerint.

Busz bérlés:
17 – 20 fős buszok 180 – 220 Ft / km
Óradíj: 4.500 – 5.500 Ft / óra

50 fős buszok:
310 – 360 Ft / km
Óradíj: 7.500 – 10.000.- / óra

Gépkocsivezető külföldi napidíja:15.000 – 20.000 Ft / nap

A belföldi autóbuszos személyszállítást 27% ÁFA terheli.
A nemzetközi autóbuszos személyszállításnál 0 % az ÁFA.


Hasznos Információk!

AETR vezetési és pihenő idők:

Különjárat során az autóbuszvezetõ(k) vezetési- és pihenõidejére vonatkozó fõbb elõírások:
• A napi vezetési idõ nem haladhatja meg a 9 órát. A napi vezetési idõt azonban meg lehet hosszabbítani legfeljebb 10 órára, legfeljebb hetente két alkalommal.
• A heti vezetési idõ nem haladhatja meg az 56 órát, és nem vezethet a 2002/15/EK irányelvben meghatározott maximális heti munkaidõ túllépéséhez.
• Az összeadódott összes vezetési idõ bármely egymást követõ két hét alatt nem lehet több 90 óránál.
• A napi és heti vezetési idõknek tartalmazniuk kell az összes, a közösség vagy egy harmadik ország területén töltött vezetési idõt.
• A jármûvezetõnek egyéb munkaként kell bejegyeznie a meghatározott módon töltött idõt, valamint minden, az ezen rendelet hatálya alá nem tartozó kereskedelmi célú jármû vezetésével töltött idõt, továbbá be kell jegyeznie minden, 3821/85/EGK rendelt 15. cikke (3) bekezdésének c) pontjában meghatározott készenléti idõt az utolsó napi vagy heti pihenõideje óta. Ezt a bejegyzést kézzel kell megtenni az adatrögzítõ lapon, a kinyomaton, vagy azt kézzel kell bevinni a menetíró készülékbe.
• Négy és fél óra vezetési idõszak eltelte után a jármûvezetõnek legalább 45 perces megszakítás nélküli szünetet kell tartania, kivéve, ha pihenõidõt tart.
• Ez a szünet felcserélhetõ egy legalább 15 perces szünettel, amelyet egy legalább 30 perces szünetnek kell követnie, elosztva e szüneteket oly módon, hogy megfeleljenek az elsõ bekezdés rendelkezéseinek.
• A jármûvezetõnek napi és heti pihenõidõket kell tartania.
további információ: klikk

Útvonaltervező: klikk
Az autóbusz megengedett sebességei a KRESZ szerint:
-Lakott területen: 50 km/h
-Lakott területen kivül: 70 km/h
-Autópályán: 80 km/h

A dijszámitás alapja a kiindulási és a célállomás közötti pontos kilométer,amely a tachográf által mért kilométer. A telephelyről ki-be állásra 15-15km számitunk fel,óradijas fuvarnál 30-30perc! Minimális teljesitmény óradij esetén 4 óra egy vagy több napos program esetén 250 km/nap! A program tervezésénél kérjük vegye figyelembe a vezetési időt,illetve a pihenő időt az AETR szabályai szerint.